Naar boven

WAT IS DE DRESSCODE BUSINESS CASUAL?

Business casual is een zakelijke dresscode die bij steeds meer bedrijven de standaard is. De kledingstijl is informeler dan business smart, maar formeler dan smart casual. Dit betekent dat van u verwacht wordt dat u netjes gekleed gaat, maar uw outfit wel een informele touch mag bevatten.

Hoe kies ik een business casual outfit? 

Een business casual outfit is op talloze manieren samen te stellen. Een strak pak of mantelpak is te formeel voor deze dresscode. In plaats daarvan kunt u beter kiezen voor een mix van nette en casual items. Als u het moeilijk vindt de balans te vinden tussen formeel en informeel, bedenk dan dat u beter overdressed dan underdressed voor de dag kunt komen. Business casual blijft immers een zakelijke dresscode. Grijs, blauw, zwart en wit zijn tinten waarmee u altijd goed zit, maar ook rustige effen kleuren passen prima binnen de dresscode business casual. Vermijd in elk geval te losse en te strakke kleding, evenals kleding met gaten of slijtplekken. Voor specifieke outfits voor dames en heren gaat u naar de pagina’s business casual voor dames en business casual voor heren.

 

Past een spijkerbroek in de dresscode Business casual

Omdat de dresscode business casual bij het ene bedrijf strikter wordt opgevat dan bij het andere, is de vraag of een spijkerbroek binnen de business casual dresscode past niet eenduidig te beantwoorden. Wel is het zo dat heren eerder wegkomen met een spijkerbroek dan dames. Zoek daarom altijd van tevoren uit of een spijkerbroek geaccepteerd wordt of niet. Kies wanneer u jeans wilt dragen altijd voor een mooie donkere spijkerbroek zonder gaten of slijtplekken. Om het nette karakter van uw outfit te waarborgen, kunt u jeans het best combineren met nette schoenen en een mooi overhemd met colbert.

 

Business casual kledingadvies bij Blijdesteijn

Aangezien een business casual outfit zo gevarieerd is kan het lastig zijn deze dresscode samen te stellen aangepast op uw eigen stijl. Gelukkig kunnen onze stijladviseurs u hierbij goed helpen. Zij gaan altijd uit van uw eigen stijl en wensen, en helpen u zo aan een business casual outfit waarin u zich op uw best voelt. Een afspraak met een van onze stijladviseurs is geheel gratis en vrijblijvend. Maak dus vandaag nog een afspraak voor business casual kledingadvies!