Naar boven

WAT IS BUSINESS CASUAL KLEDING VOOR HEREN?

De dresscode business casual is gebruikelijk op steeds meer kantoren. Vooral in veel jongere, hippe bedrijven is business casual een onderdeel van de bedrijfscultuur. De dresscode houdt ongeveer het midden tussen business smart en smart casual. Business casual is iets formeler dan business smart, en wat netter dan smart casual. Voor heren betekent dit dat ze niet in een  pak met das hoeven te verschijnen, maar een T-shirt met een jeans is ook weer niet de bedoeling. Blijdesteijn vertelt u graag welke mogelijkheden de dresscode business casual heren biedt en hoe wij u kunnen helpen de ideale business casual outfit te vinden.


BUSINESS CASUAL OUTFITS VOOR MANNEN

De dresscode business casual betekent dat de man niet in een maatpak met stropdas wordt verwacht, maar wel netjes gekleed dient te gaan. Dit kan op veel verschillende manieren, wat het soms lastig maakt een goed evenwicht te vinden tussen formeel en informeel. Omdat de dresscode vooral in het zakenleven gebruikelijk is, geldt dat men beter iets overdressed dan underdressed gekleed kan gaan. Met een net colbert, effen overhemd en een nette broek zitten heren altijd goed. Dit geldt ook voor kleuren als grijs, blauw, wit en zwart. Heren die avontuurlijk zijn ingesteld, kunnen spelen met kleur en variëren met minder formele items. Denk bijvoorbeeld aan een polo en een pullover, of een shirt zonder colbert. Of en wanneer deze kledingstukken geschikt zijn voor een business casual outfit voor heren, is echter ook afhankelijk van het bedrijf en de gelegenheid. Denk van tevoren dus altijd goed na over de aard van de gelegenheid.

 

BUSINESS CASUAL VOOR HEREN: SPIJKERBROEK OF NIET?

Veel mensen vragen zich af of ze binnen de dresscode business casual een spijkerbroek kunnen dragen. Zoals eerder gezegd, wordt de dresscode business casual bij het ene bedrijf wat informeler geïnterpreteerd dan bij het andere. Wanneer dit het geval is, past een spijkerbroek prima binnen de dresscode. Zorg dan wel voor een goed passende donkere jeans zonder gaten en slijtplekken, en combineer deze met nette schoenen. Wie op safe wil spelen, kiest voor een mooie chino of pantalon. Qua schoenen kunnen mannen bij een business casual outfit het best kiezen voor nette veterschoenen, loafers of brogues. Sneakers worden over het algemeen gezien als wat al te informeel voor deze dresscode. Een business casual outfit wordt vaak afgemaakt met kwalitatief hoogwaardige accessoires, zoals een horloge en een leren riem. Opvallende sokken kunnen een leuke twist geven aan deze zakelijke kledingstijl.   

BUSINESS CASUAL HEREN MERKEN

In ons aanbod vindt u verschillende prachtige herenmerken, die uitstekend aansluiten bij de dresscode business casual. Denk bijvoorbeeld aan de eigentijdse kostuums van CG en Eduard Dressler of aan de ambachtelijk gemaakte pakken van Roy Robson of Immediate. Zoekt u een passende pantalon voor een business casual gelegenheid? Kijk dan eens naar de prachtige broeken van Handpicked en Mason's.

BUSINESS CASUAL KLEDINGADVIES VOOR HEREN BIJ BLIJDESTEIJN

Business casual kan als dresscode zo breed worden geïnterpreteerd, dat het voor heren soms lastig is om zelf een business casual outfit samen te stellen die past bij hun persoonlijke stijl. Gelukkig kunt u daarvoor ook terecht bij onze deskundige stijladviseurs. Onze personal shoppers adviseren u op basis van uw eigen wensen en stijl. Zo vindt u gegarandeerd een business casual outfit waarin u zich geweldig voelt en naadloos aansluit bij de voorschriften. De diensten van de stijladviseurs zijn gratis en vrijblijvend. Maak dus vandaag nog een afspraak voor business casual kledingadvies!

 


SERVICE BIJ BLIJDESTEIJN

Onze stijladviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te helpen met het uizoeken van de perfecte business casual outfit.