Naar boven

GEPASTE BEGRAFENISKLEDING


Spijtig genoeg moet u afscheid nemen van een dierbare. Wat trekt u aan tijdens de uitvaart? Blijdesteijn helpt u met het vinden van stijlvolle en gepaste kleding voor de begrafenis.

Vroeger moesten vrouwen tijdens een begrafenis een zwart mantelpakje dragen, terwijl de man een jacquet met hoge hoed droeg. Tegenwoordig is de begrafeniskledingetiquette iets breder. Het is te allen tijde belangrijk dat uw begrafeniskleding aansluit bij de algehele sfeer van de uitvaart, ongeacht uw band met de overledene. Soms staat de dresscode op de rouwkaart, dan kunt u de kledingstijl daarop aanpassen. Als dat niet het geval is dan raden wij u aan om voor neutrale kleuren te kiezen (bijvoorbeeld zwart, wit of grijs). Daarnaast is het belangrijk dat uw begrafeniskleding niet te bloot of te uitbundig is. Zoekt u nog een geschikte outfit? Met Blijdesteijn’s begrafeniskleding toont u gepast respect aan de overledene en nabestaanden.
 
BEGRAFENISKLEDING VOOR DE DAMES

Bent u op zoek naar traditionele begrafeniskleding voor dames? Wij hebben een ruim assortiment aan zwarte jurken en mantelpakjes. In de zomer kunt u ook kiezen voor een nette cocktailjurk, mits deze over de knieën valt. Als u twijfelt over de begrafenis dresscode, kunt u uiteraard ook een mooie, donkere broek en een nette blouse dragen. Dan zit u altijd goed. Maak de outfit compleet met ballerina’s, laarzen of een kleine hak. Draag liever niet te veel accessoires, want die passen niet bij de sobere stijl van begrafeniskleding.

Maak hier een afspraak met een van onze personal shoppers
 

KLEDING VOOR GEREFORMEERDE BEGRAFENIS

Bij een gereformeerde begrafenis geldt meestal een specifieke begrafeniskledingetiquette. Iedere gast, zowel vrienden als familie, wordt geacht in het zwart gekleed te gaan. Daarbij is het belangrijk dat gereformeerde begrafeniskleding sober en bedekkend is. Een nette jurk wordt op prijs gesteld, zolang deze de schouders en de knieën bedekt. Daarnaast dragen de dames weinig make-up en steken ze het haar op. Heren kunnen het beste een nette pantalon met een blouse en/of jasje dragen. Een rouwpak is uiteraard ook een goede optie.


 
BEGRAFENISKLEDING VOOR DE HEREN

Ook voor de heren hebben wij een aantal kledingtips voor de begrafenis. Begrafeniskleding voor de man bestaat uit een lange broek en een overhemd, eventueel met colbert. Hoewel u in sommige gevallen een spijkerbroek mag dragen, raden wij u aan om te kiezen voor een lange pantalon. Draag daaronder nette, gesloten schoenen. Twijfelt u over uw outfit voor de begrafenis? Wij hebben een groot assortiment aan zwarte en grijze confectiepakken die geschikt zijn voor een uitvaart. Dankzij ons mix-op-maat-systeem kunnen wij het jasje en de broek in verschillende maten aanbieden, waardoor het pak goed aansluit bij uw postuur.

 

ATELIER IN HUIS

Met ons atelier, kunnen we u, ook al is het kort dag volledig ontzorgen. Onze meestercoupeurs zullen het uw kleding van uw voorkeur volledig op uw maten afstemmen.