Naar boven

WAT IS DE DRESSCODE TENUE DE VILLE?

(260) (260 artikelen)
Kies een categorie
Sorteren
Tenue de ville is een dresscode voor feestelijke gelegenheden, vaak in de buitenlucht. Hoewel Tenue de ville letterlijk ‘stadskleding’ betekent, is het een vrij formele dresscode waarbij het belangrijk is niet te uitbundig gekleed te gaan. Heren dragen meestal een kostuum, dames een jurk of rok tot over de knie.

Wij helpen u graag bij het zoeken van de juiste outfit voor een feest met de dresscode Tenue de Ville

 


TENUE DE VILLE KLEDING: MEER KEUS DAN U DENKT
 

Hoewel er bij de dresscode tenue de ville een aantal voorschriften in het achterhoofd moeten worden gehouden, is de dresscode niet zo strikt als die misschien lijkt. Binnen de gestelde kaders, die voorschrijven dat u chic, maar niet te opvallend gekleed gaat, kunt u gerust een eigen twist aan de dresscode tenue de ville geven. Zo kunt u spelen met stoffen, prints, kleuren en accessoires, zolang het maar niet te opvallend wordt. Bekijk hier de mogelijkheden van tenue de ville voor dames en tenue de ville voor heren.

 

PAST EEN SPIJKERBROEK BINNEN DE DRESSCODE TENUE DE VILLE?

Tenue de ville is letterlijk vertaald ‘stadskleding’, maar dit betekent niet dat u in uw normale kloffie kunt verschijnen op een tenue de ville gelegenheid. Een spijkerbroek past dus niet binnen deze dresscode. Hetzelfde geldt voor sneakers. De dresscode is namelijk ontstaan in de tijd dat mensen alleen chic gekleed de deur uitgingen, en is nog altijd vrij formeel. Een nette pantalon voor heren of een broekpak voor dames is daarentegen wel een goede keus. Wilt u een eigen touch geven aan de dresscode, dan kiest u bijvoorbeeld voor een bovenstuk dat contrasteert met de onderkant van uw outfit.

 

TENUE DE VILLE KLEDINGADVIES BIJ BLIJDESTEIJN

De tenue de ville dresscode biedt veel ruimte om er uw eigen invulling aan te geven. De vele mogelijkheden bieden veel vrijheid, maar maken het soms ook lastig om een keuze te maken. Als u het moeilijk vindt een tenue de ville outfit samen te stellen die aansluit bij de dresscode en uw eigen stijl, dan helpen onze stijladviseurs u hier graag bij. Samen met u stellen zij een outfit samen waarin u zich op uw best voelt. Het advies van onze personal shoppers is geheel gratis en vrijblijvend. Maak dus direct een afspraak!