Naar boven

VERANTWOORD ONDERNEMEN

KINETISCHE ROLTRAPPEN

Voordat de bouw begon in 2012 van ons huidige pand hadden wij hoge eisen op het gebied van energie zuinigheid gesteld.Wij zijn als een van de eerste in Europa die gebruik maken van kinetische roltrappen en liften. Dit houdt in dat in een neergaande beweging de roltrap of lift dekinetische energie opvangt en terug geeft aan het net (besparing van 40%). Het Start-Stop systeem zorgt er voor dat de roltrappen niet onnodig energie verbruikt en pas in werking treden zodra gewenst.                                                                                                                                         

 
WARMTE POMP

Met de warmtepomp halen wij energie uit de buitenlucht en grondwater. Deze energie wordt door een warmtepomp met een hoog rendement omgezet in warmte / koeling voor een comfortabele temperatuur van ons pand, afhankelijk van het seizoen waar wij ons in bevinden.

 
CIRCULAIRE KANTOOR INRICHTING

In verband met ons groeiende personeelsbestand worden kantoorruimtes circulair ingericht. Concreet betekend dit dat wat wij meubels en dus grondstoffen opnieuw gebruiken die reeds eerder gediend hebben als kantoor inrichting. Door te kiezen voor een circulaire kantoorinrichting verkleinen wij onze voetprint op het milieu. 

 
WINKEL LED VERLICHTING

Begin 2023 is de gehele winkelverlichting omgezet naar led verlichting. Het grootste voordeel van led lampen is dat het energie verbruik met 55-70% zal dalen. Er zal dus minder energie nodig zijn om de prachtige collecties aan te lichten. Een bijkomend voordeel is dat een led lamp een veel langere levensduur heeft in vergelijking met een gloei- of halogeenlamp. Wij zullen dus minder lampen in de komende jaren hoeven te vervangen ingeval dat ze defect zijn wat leidt tot minder afval. Bijkomend voordeel is verder dat de lampen veel minder warmte afgeven tijdens het gebruik, het gevolg hiervan is dat de airco unit (aangesloten op een warmte pomp) nog minder hoeft te koelen, wat weer een extra energie besparing oplevert.

  
ZONNEPANELEN

In de nabije toekomst willen wij gebruik gaan maken van zonnepanelen en windwokkels. Door de zonnepanelen te plaatsen verduurzamen wij, het idee is dat onze energie behoefte neutraal wordt doormiddel van de panelen. Op deze manier willen wij bijdragen aan een beter milieu.

 
VERPAKKINGEN

De verpakkingen die worden gebruikt voor het versturen van kleding bestaan tot wel 95% uit gerecycled materiaal. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze gebruikte verpakkingen niet worden verspild maar worden gebruikt om nieuwe verpakkingen van te maken.

 
RECYCLING

Uiteraard worden alle verpakkingsmaterialen bij binnenkomst van de goederen gescheiden en verwerkt door ons. Het afvalverwerkingsbedrijf faciliteert het recyclen van plastic en papier/karton voor ons.