Dit zijn dé meest populaire dresscodes voor een bruiloft

Grote kans dat je vanaf september weer ergens een bruiloft in de agenda hebt staan. Iets om je flink op te verheugen, want hoe fijn is het om je eindelijk weer eens mooi aan te mogen kleden voor een feestelijke gelegenheid. Maar wat trek je aan naar die langverwachte bruiloft? En wat houdt die dresscode in de uitnodiging eigenlijk in? We inspireren je graag aan de hand van de meest populaire dresscodes voor een bruiloft; Summer Chic, Tenue de Ville, Black Tie en Casual Chic.

1. Summer Chic

Door het aantal bruiloften gepland in september is er veel vraag naar een mooie, zomerse bruiloft outfit. Daarbij horen: voor de dames een prachtige maxi-dress, een zomers cocktail jurkje of een jumpsuit. En voor de heren: een mooi zomers pak, of overhemd met pantalon. Lees meer over de dresscode Summer Chic en welke outfits hierbij passen. 

 

 

2. Tenue de Ville

Begin de alinea met: Ook Tenue de Ville is dit jaar een populaire dresscode. Door de pastelkleuren ook een dresscode die perfect past bij een bruiloft in de zomer. Verwijzen naar pagina over Tenue de Ville. Noemen van kledingstukken voor dames en heren. Lees meer over de dresscode Tenue de Ville en welke outfits hierbij passen.

 

 

3. Casual Chic

De dresscode die best een beetje chic mag. Het uitgangspunt is dat de kleding draagbaar is met een chic detail. Heren kunnen denken aan een sportief shirt in combinatie met een chique broek. Voor dames: bijvoorbeeld een casual jurkje of jumpsuit met een mooie hak en chique accessoires. Lees meer over de dresscode Casual Chic en welke outfits hierbij passen.

 

 

4. Black Tie

In 2020 is ook de dresscode Black Tie nog altijd een populaire keuze. Ben jij dit jaar te gast bij een sjieke bruiloft? Bij deze dresscode wordt bij de heren een smoking verwacht. Dames hebben meer keuze, op voorwaarde dat de outfit netjes en gepast is.

 

 

BOEK EEN GRATIS PERSONAL SHOPPER

We hebben in onze winkel een groot aanbod feestkleding, van cocktail- tot avondjurken: de keuze feestmode is enorm. Om je een handje te helpen, boek je vooraf een gratis personal shoppen – die precies weet wat je op een bruiloft kan aantrekken en helpt je in no-time de perfecte outfit samen te stellen!

boek gratis een personal shopper

SERVICE BIJ BLIJDESTEIJN

Onze stijladviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te helpen met…