Ook Blijdesteijn staat van 12 t/m 18 oktober in het teken van de wolweek. Ontvang bij aankoop van een Milo jas een mooie 100% merino wollen shawl cadeau of haal het gratis glossy WOOL magazine op in de winkel.

Van ondergoed tot smoking, van sobere basics tot uitgewerkte mode designs, van handgeknoopt tapijt tot innovatieve sportkleding…Wol staat van 12 tot en met 18 oktober opnieuw centraal tijdens de inmiddels vierde Wool Week in Amsterdam, als onderdeel van de internationale Campaign for Wool. Het hart van de Wool Week wordt ditmaal gevormd door een gratis, glossy WOOL magazine. Editorials en productfotografie tonen de ‘The many faces of Wool’ – ofwel de veelzijdigheid van de unieke, schapenwollen vezel – aan de hand van items uit de najaarscollecties 2015 van voornamelijk Nederlandse merken.

Nu de consument bewuster wordt en steeds vaker kiest voor natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen, kan schapenwol zich verheugen in groeiende belangstelling. Veel Nederlandse merken werken dan ook graag met wol. Schapen leven van gras, water, frisse lucht en zonneschijn en dat zie je terug in het garen. Wol is niet alleen een rijk en mooi materiaal, maar heeft ook tal van praktische eigenschappen: wol ademt, is het elastisch, houdt je warm als het koud is en verkoelt bij hitte. Wist je dat Merino wol ideaal is om in te sporten en heerlijk zacht aanvoelt op de huid? Met het WOOL magazine wil The Campaign for Wool de vele verschillende gezichten van wol onder de aandacht brengen van de consument: van ondergoed tot avondkleding, van geweven tot hand gebreid, van interieur tot sportswear.

Ga voor meer informatie naar: www.campaignforwool.org

Geef een reactie