Giro d’Italia rijdt door Tiel op zaterdag 7 mei

De Giro d’Italia, de wielerronde van Italië, start dit jaar in Gelderland. U heeft de mogelijkheid om profwielrenners, zoals onze eigen Tom Dumoulin, te zien strijden voor een hoge klassering in het klassement. De renners rijden namelijk ook door Tiel en de Tielse binnenstad. Voor zo’n groot evenement zijn verkeersmaatregelen nodigtussen circa 12.45 en 15.45 uur. Laat u hierdoor niet tegenhouden. De binnenstad is bereikbaar. Kom dus gerust naar onze binnenstad om te winkelen,eenterrasje te pakkenof een bezoekje te brengen aan de Mercato op het Plein.

Komt u met de auto, dan leest u hieronder waar u kunt parkeren. Weet u trouwens dat het parkeren op deze dag gratis is!

Parkeren

  • Parkeerterreinen aan de westkant van de binnenstad (Taluud, P+R station en parkeerterrein Vrije Markt aan de Spoorstraat) kunt u op elk moment in-en uitrijden. Vanaf circa 12.00 uur verwijzen verkeersregelaars u naar de beschikbare plaatsen.
  • Voor de parkeerterreinen Oude Haven en Burgemeester Hasselmanplein geldt dat deze tussen circa 12.45 en 15.45 uur niet kunnen worden op-en afgereden. Voor en na die tijd zijn deze parkeerterreinen gewoon bereikbaar.
  • Parkeerterrein Waalkade is voor circa 12.45 uur en na circa 15.45 uur bereikbaar als altijd. Tussencirca 12.45 en 15.45 uur kunt u de Waalkade weliswaar niet oprijden, maar wel afrijden. Via een speciale omleidingsroute worden automobilisten de binnenstad uitgeleid richting de A15.
  • De binnenstad zelf is tussen circa 12.45 en 15.45 uur uit te rijden via een doorsteek bij de rotonde bij de Westluidensestraat/Kwelkade/Nieuwe Tielseweg. Let op! Dit is alleen mogelijk als de situatie het toelaat en is afhankelijk van de doorkomst van reclamekaravaan en de renners.

Dus: moet u tussen 12.45 en 15.45 uur echtweg, maakt u dan gebruik van parkeerplaatsen in de wijken die geen hinder ondervinden van de verkeersmaatregelen of de parkeerterreinen aan de westkant van de binnenstad.

 

parkeren-binnenstad

Download hier de grote kaart

Geef een reactie