Woolrich jassen

Woolrich is synoniem voor kwaliteit. Dit Amerikaanse outdoormerk maakt comfortabele en duurzame kleding, maar heeft vooral naam gemaakt met zijn weersbestendige jassen. Met een geschiedenis die ruim 180 jaar terugvoert mag Woolrich met recht een Amerikaans icoon worden genoemd. In onze winkel vindt u een groot aanbod aan Woolrich jassen voor heren. Zo hebben we het signature model, de Woolrich Arctic Parka, maar ook vele andere Woolrich winterjassen.

Let op, dit merk wordt alleen in de winter verkocht. 

Categorie:

Wilt u exclusieve service?

Dat kan met één van onze personal shoppers. Maak een afspraak, hij of zij helpt u graag bij uw aankopen.

Maak een gratis afspraak

Woolrich: een Amerikaanse klassieker

Woolrich is in 1830 in Pennsylvania (VS) opgericht door John Rich II, een zoon van Engelse immigranten die werkten in de wolindustrie. Dankzij zijn kennis van wol en een grote interesse voor typisch Amerikaanse naaimethoden wist John een merk op te bouwen dat nu al anderhalve eeuw een grote invloed heft op hoe mensen zich kleden. In de jaren ’90 bracht het Italiaanse WP Lavori onder licentie van het Amerikaanse moederbedrijf een Europese lijn van Woolrich op de markt. Dit is de collectie die we bij Blijdesteijn verkopen. Deze Europese lijn getuigt van veel respect voor de Amerikaanse roots van Woolrich, maar voegt daar hedendaagse trends en eigentijdse pasvormen aan toe.

Woolrich parka: ultieme weersbescherming

Woolrich begon met het maken van jassen en werkkleding voor pioniers, arbeiders en boeren die hun werk deden in de natuur. De eisen die deze arbeiders aan hun jassen stelden en de feedback die zij daar vervolgens weer op gaven, hielpen Woolrich om jassen te ontwikkelen die de dragers zelfs in de meest extreme omstandigheden warm en droog konden houden. Ook de opdrachten van het Amerikaanse leger droegen bij aan de ontwikkeling van weerbestendige producten. Het beste voorbeeld hiervan is de Woolrich Arctic Parka, die onder meer werd gedragen door de werkers die de Alaska pijplijn aanlegden.

Soorten Woolrich herenjassen

Behalve de Arctic Parka hebben we bij Blijdesteijn nog veel meer Woolrich jassen voor heren. U vindt in onze ruime collectie onder meer de volgende soorten en modellen herenjassen van Woolrich:

  • Woolrich zomerjas
  • Woolrich winterjas
  • Woolrich Blizzard
  • Woolrich City Parka
  • Woolrich bodywarmer
  • Woolrich Military Parka
  • Woolrich Polar Parka
  • Woolrich Arctic Anorak
  • Woolrich Gore-Tex jas
  • Woolrich bomber

WILT U EXCLUSIEVE SERVICE?

Dat kan met één van onze personal shoppers.
Maak een afspraak, hij of zij helpt u graag bij uw aankopen.

BOEK EEN GRATIS PERSONAL SHOPPER