DRESSCODES

Er komt een uitnodiging binnen: yes, een feest! Je leest snel de uitnodiging en je oog valt vervolgens op het woord ‘dresscode’; er wordt dus wat van je verwacht met betrekking tot je outfit. Maar wat houdt een dresscode eigenlijk precies in en welke dresscodes zijn er allemaal? Wordt er een vlot cocktailjurkje verwacht of toch een zwierige avondjurk? Geen nood Blijdesteijn is er om je hierbij te helpen!

Wat zijn dresscodes?

Een dresscode kan gezien worden als een (of meerdere) kledingvoorschrift(en) waar je je voor een gelegenheid aan moet houden. De dresscode wordt door de gastheer/gastvrouw doorgegeven, zodat je een zekere houvast hebt met betrekking tot het kiezen van de juiste outfit voor het event. Je kan het eigenlijk zien als een bepaalde richtlijn die je krijgt om te zorgen dat iedereen in dezelfde stijl op een gelegenheid verschijnt. Met behulp van een dresscode is het voor de gastheer/gastvrouw makkelijk om een bepaalde sfeer te creëren.

Wanneer kan je een dresscode verwachten?

Dresscodes zijn nog steeds erg populair en je kan ze bij zowel formele als informele gelegenheden verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bruiloft, begrafenis, business event, feestelijke bijeenkomst of gala, maar ook aan een gezellige Italiaanse avond met vrienden met een Italian style dresscode. Een kleine sidenote hierop is wel dat de kans bij een wat formeler event hoger is dat er sprake is van een bepaalde dresscode, dan bij een informeel event.

Welke dresscodes zijn er allemaal?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten dresscodes. Zo zijn er onder andere de dresscodes Black Tie, White Tie, Cocktail, Tenue de Ville, Smart Casual, Summer Chic, Casual Chic en Business Casual. Daarnaast kan het ook nog voorkomen dat de gastheer of gastvrouw zelf een dresscode heeft verzonnen. We begrijpen dus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar geen paniek! Blijdesteijn heeft voor vrijwel elke gelegenheid en dresscode een passend ensemble van de mooiste merken.

Kan ik kledingadvies krijgen voor een specifieke dresscode?

Heb jij binnenkort een gelegenheid waarbij een bepaalde dresscode verwacht wordt? Breng dan een bezoek aan ons modehuis in Tiel. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan kleding voor verschillende dresscodes. Maak van tevoren gratis een afspraak met een van onze personal shoppers. Zij helpen je dan persoonlijk bij het vinden van de juiste outfit voor elke mogelijke dresscode!

boek gratis een personal shopper

SERVICE BIJ BLIJDESTEIJN

Onze stijladviseurs staan dagelijks voor je klaar om je te helpen met…